Den store styrkeprøven

Styrkeprøven, eller Den store styrkeprøven, er et sykkelritt som starter i Trondheim og ender i Oslo. Hele løypen er 540 km lang, men det er også kortere traseer underveis. Dette sykkelrittet ble arrangert for første gang i 1967 med 121 deltagere, og i dag er det over 5000 syklister som er med og sykler fra Trondheim til Oslo hvert år.

Mange voksne menn og kvinner som ønsker å utfordre seg selv, melder seg opp til Styrkeprøven og trener målbevisst i tiden før rittet går av stabelen. I Den store styrkeprøven får man testet ferdighetene sine, og man får en opplevelse for livet. I tillegg får man en helt unik og flott naturopplevelse, som man ellers ville gått glipp av hvis man kjørte bil på den samme strekningen.

Alle kan delta

I tillegg til distansen Trondheim–Oslo på 540 km, har dette løpet også rittene Dombås–Oslo på 348 km, Lillehammer–Oslo på 188 km, Gjøvik til Oslo (også kalt Jentetråkket) på 133 km, og til slutt fra Eidsvoll til Oslo, som er et ritt på 57 km. Her er det med andre ord muligheter for alle til å kunne delta, uansett fysisk form, og man trenger ikke sykle hele veien fra Trondheim til Oslo for å få glede av dette rittet. Faktisk velger de fleste distansen fra Lillehammer til Oslo, og i 2014 var det 3 500 deltagere som hadde meldt seg på denne traseen.

Den jevne utøveren bruker rundt 20 timer på hele Styrkeprøven fra Trondheim til Oslo, mens det er stykket fra Lillehammer til Oslo som er det tyngste.

Man kan melde seg på i ulike puljer, alt etter hvilket nivå man ligger på, og om man vil sykle i lag eller alene. Det kreves trening på sykkel i forkant av rittet, og det er en fordel om man vet hva man går til!